Keenstraat 40 3044 CD Rotterdam
T 010-415 22 33 / T 010-415 24 32
F 010-437 38 65 info@crooswijkse.nl

milieu

Certificeringssystemen Crooswijkse Houthandel

FSC® - Forest Stewardship Council® staat voor het stimuleren van ecologisch verantwoord, sociaal ondersteunend en economisch levensvatbaar bosbeheer. Het is een mondiaal toepasbaar certificeringsysteem voor zowel natuurlijke bossen als plantagebossen.
FSC® is een internationale en onafhankelijke organisatie, die in 1993 is opgericht door internationale milieu- en mensenrechtenorganisaties, enkele inheemse bevolkingsgroepen en bedrijven uit de bos- en houtsector.

Als eerste organisatie ter wereld stelde FSC® internationaal toepasbare principes en criteria op voor duurzaam bosbeheer en certificering om de bossen in de tropen te beschermen tegen vernietiging en onherstelbare aantasting.

FSC® is het oudste en bekendste certificeringsysteem met wereldwijd breed draagvlak onder bedrijven (grote retailorganisaties en houthandelaren), sociale organisaties en internationale natuur- en milieuorganisaties. Volgens Greenpeace, Friends of the Earth (waaronder Milieudefensie) en het WWF biedt vooralsnog FSC® als enige keurmerk voldoende waarborgen voor goed bosbeheer. De Europese Commissie erkent FSC® als waarborg voor duurzaam bosbeheer. FSC® voldoet aan de Nederlandse lnkoopcriteria voor duurzaam geproduceerd hout (Dutch Procurement Criteria for Timber).

De FSC® certificaatnummers (CoC-nummers) van bedrijven kunnen worden geverifieerd via info.fsc.org.
FSC® Chain of Custody nummer Crooswijkse Houthandel - SCS-COC-000652-FO.